Utrymme utan avgifter med attefallshus i Stockholm

Vi är många som önskar oss extra yta för arbete eller hobbyer. Oftast saknas sådan i den ordinarie bostaden. Med attefallshus i Stockholm löser du problemet med egentid och utrymme.

Trångboddhet är kanske inte det första du tänker på när du hör ordet “villaägare”. Tiderna har förändrats, dock, och idag ser varken familjeliv eller arbetsliv riktigt likadant ut som förr. Många vill gärna flytta sina föräldrar närmare sig. Bostadsbrist gör det svårt för nästan vuxna barn att lämna hemmet.

Samtidigt har också arbetslivet förändrats kraftigt för många. Allt fler får möjlighet att arbeta hemifrån. Problemet är att lämpliga utrymmen saknas, och en tillfällig lösning vid köksbord eller vardagsrumssoffa är inte idealisk i längden.

I detta läget är ett attefallshus en suverän lösning. Utrymmet ökar och det finns plats för människor och för egentid.

Regler för attefallshus

Ett attefallshus får inte se ut hursomhelst. Den maximala ytan är 30 kvadratmeter och takhöjden får vara max fyra meter. Det får inte placeras för nära tomtgränsen och det krävs ett ok för byggstart från kommunen, även om det inte krävs bygglov. I övrigt är det väldigt fritt fram för din egen design och form.

De flesta av oss är trots allt glada åt att olika byggföretag bidrar med stommar och färdiga modeller. Antingen mamma ska flytta in där permanent eller du äntligen ska få arbetsro gäller normala byggnormer och regler. Du gör ditt attefallshus unikt på insidan. Utsida och konstruktion kan du sluta oroa dig för. Det blir rätt när proffsen tillverkar ditt attefallshus.

10 Nov 2021