Vad är en pelarsvängkran?

Här ska vi ta en titt på vad en pelarsvängkran är för något. Vi tittar också på hur man använder den. Tycker du det är intressant kan du läsa vidare här nedan.

En pelarsvängkran är en kran som sitter på en pelare. Ingen konstigt med det. Eller hur? Det finurliga är att den kan svänga och ha en rejält stor svängradie. Detta underlättar verkligen för dig som har ett stort lager till exempel. Där tunga saker ska upp i hyllorna på hög höjd.

Med en pelarsvängkran kan du nå grejer som sitter både högt upp och inom en relativt stor radie. Du behöver inte längre köra truck för att komma fram till rätt hylla. Kranen når ända dit bort. Det finns en möjlighet att svänga armen i hela 360 grader.

Pelarsvängkran med stela eller böjliga armar

Du kan välja om du vill att din pelarsvängkran ska drivas manuellt. Då blir det alltså en mekanisk lösning på styrningen. Det går även att få den med en driven svängrörelse. Otroligt nog finns det flera modeller att välja mellan när du ska köpa en pelarsvängkran. Det lönar sig alltså att titta igenom utbudet.

Fundera på om du vill ha en pelarsvängkran som har en stabil och stadig arm som kan svänga runt eller om du kan ha nytta av en som faktiskt kan böja sig på mitten. Då är den utrustad med en så kallad knäckarm. Det kan vara bra i vissa fall och i andra mindre bra. Det beror på verksamheten.

7 Aug 2022