Värdet av fräscha badrum

Har du någon gång besökt ett gammalt badrum någon gång? I så fall kanske du har besökt ett badrum som både är slitet och har en unken lukt? Ibland kan det börja lukta för att VVS-rören är slitna och inte riktigt får ner allt som ska ner i VVS-rören. Dessutom kan det bildas svarta ränder mellan kakel- eller klinkerplattorna. Rengörs inte fogen mellan plattorna kan det bildas svarta ränder mellan dem och de kan börja lukta efter ett tag. Även om man rengör mellan kakel- och klinkerplattorna, kan det efter flera års användning, bli svårt att få bort all smuts. Så även om man regelbundet rengör badrummet, blir det ändå slitet och smutsen försvinner inte.

Då är en renovering det enda som tar bort smutsen

Då är det enda som tar bort smutsen är en ordentlig badrumsrenovering. En riktig badrumsrenovering går då ut på att riva ut alla gamla plattor och lägga in nya byggmaterial. Genom att få in nytt byggmaterial får du ju in nytt fräscht material som du lägger in i badrummet. Ett alternativ är ju att renovera men med samma material och då är ju fördelen den ändå, att du river ut allt, och sedan lägger in med nytt fogmaterial men i så fall med det gamla materialet. Om du vill renovera på miljövänligt sätt och inte slösa med nya kakelplattor eller nytt klinkermaterial.

Ska du anlita renoveringsbolag?

Det bästa och mest nödvändiga som du kan göra om du behöver en badrumsrenovering är att alltid anlita professionella hantverkare till badrumsrenoveringen. Oberoende om du gör på det miljövänliga sättet och använder dig av samma kakel- och klinkerplattor igen, eller om du använder helt nya material, är det ändå bäst att alltid anlita professionella hantverkare till badrumrenoveringen. De professionella hantverkarna är då utbildade inom VVS, elektricitet och kakling. Alla de slags hantverkarna är viktiga för att du ska få en badrumsrenovering som håller en hög kvalitet.

3 viktiga kriterier vid val av hantverkare

När man ska anlita hantverkare är det några kriterier som är viktiga att titta efter. Du vill ju inte anlita hantverkare som inte gör sitt jobb, eller hur?

1. Goda referenser

Anlita bara hantverkare som har goda referenser av sina tidigare kunder. Det visar på att de arbetar på godkända sätt och inte fuskar, eller slarvar.

2. Medlem av Byggkeramiska rådet

Se efter om de är medlemmar av Byggkeramiska rådet. Det innebär att de har fått ett certifikat och har lärt sig det enda sättet som man kaklar på: det noggranna sättet.

3. Ansvarsförsäkring och garantier

De bör även ha egen ansvarsförsäkring, om något skulle hända, är det viktigt att företaget tar ansvar för om något skulle hända. Ger de dessutom garantier på sitt arbete är det lättare då att anlita dem, då du vet att de arbetar tills du som kund är nöjd.

Här kan du läsa mer om ett renoveringföretag i Uppsala.

2 Jun 2019