Viktigt att tänka på när man anlitar en låssmed i Göteborg

För den som behöver anlita en låssmed i Göteborg finns det några viktiga saker att tänka på. För att inte riskera att bli lurad ska man bland annat se till att anlita en auktoriserad låssmed.

Det finns tyvärr många oseriösa aktörer inom låsbranschen med personer som påstår sig vara professionella låssmeder fast att de inte är det. Ofta utnyttjar de människors utsatthet då de låst sig ute eller tappat nycklarna och snabbt behöver komma in i sin bostad. Ofta tar de hutlöst mycket betalt och kräver också inte sällan kontant betalning utan kvitto.

Det händer också att man bara får hjälp med själva låsöppningen och inte att också byta ut det uppbrutna låset. Man blir då tvungen att ringa efter en annan låssmed för att få låset utbytt, vilket gör att låsöppningen blir ännu dyrare. För att slippa sådana här problem ska man vara noga med att anlita en auktoriserad låssmed.

Hur vet man att låssmeden är seriös?

En riktig låssmed är ordentligt utbildad och är auktoriserad. Vill man kontrollera en låssmed kan man göra det hos SLR. På deras hemsida kan man söka på olika låssmeder och företag för att kontrollera om de är godkända. Via dem kan man också få förslag på låssmeder på olika orter. Det finns även andra tecken att titta efter för den som letar efter en seriös låssmed som exempelvis om låssmeden har en fast företagsadress och butik, där man kan kopiera nycklar och köpa olika lås.

En riktig låssmed brukar också ha ordentliga arbetskläder med företagets logotyp, och även en ordentlig företagsbil med all nödvändig utrustning. På fakturan hittar man företagets organisationsnummer och kontaktuppgifter, precis som man ska. En riktig låssmed kräver heller inte kontant betalning utan kvitto.

En låssmed kan även installera bra larm

En låssmed hjälper inte bara till med låsöppning akut utan kan även se över bostadens hela säkerhetssystem. Som nyinflyttad kan det vara bra att byta ut alla lås eftersom det är svårt att veta om det finns nycklar i orätta händer, och detta kan en låssmed hjälpa till med. Lås blir också slitna och omoderna och kan behöva bytas ut även av den anledningen. Men ska man byta låsen kan det vara bra att först fråga sitt försäkringsbolag vilka särskilda krav de ställer på låsen. Ibland kan man också få ner försäkringspremien genom att installera extra säkra lås eller ett larmsystem. Läs mer om låssmed på denna hemsida: låssmedgöteborg.com/

7 Oct 2021