Vilken slags balkong vill du ha?

Har man ingen balkong men vill ha en balkong går det alldeles utmärkt att bygga en balkong på en fastighet som saknar sådan. En balkong definieras som en utbyggnad med ett skyddsräcke som finns på en vägg på en höjd ovan markytan. En balkong kommer man ut till från en dörr från insidan, annars är det väl ingen balkong, anser vi. I så fall är det en slags veranda som man kan sitta på om man endast kommer till den från en trappa utifrån. Här antar vi att du äger en fastighet som du har ansvar för att renovera, underhålla och bygga. De flesta fastigheter ökar i värde med balkonger. De flesta hyresgäster vill ha en balkong som man kan sitta på, äta på och umgås på. Saknas det då balkonger på den fastighet som du äger, gör du den mer attraktiv genom att bygga balkonger på den.

Så bygger man balkonger

Man gjuter för det mesta balkonger. Då kan de gjutas i ett stycke som man sedan bygger in på den vägg där man har planerat för balkongerna, oftast i söderläge, om det är möjligt. Man behöver bygglov för bygge av balkong då balkonger förändrar fastighetens utseende på ett påtagligt sätt. Man gjuter först delarna till balkongen i betong för bästa hållbarhet.

Så renoverar man balkonger

Balkonger som byggdes på 1950- och 1960-talet behöver renoveras. Då gäller det att man ersätter betongmaterialet med ny betong. Först gjuter man de olika balkongdelarna, som fraktas som i paket. En lyftkran lyfter de olika delarna som sedan monteras fast av hantverkare. De håller då för 40-50 år framåt tills det är dags att låta renovera dem på nytt. Sedan bygger man ett nhytt räcke och skydd för balkongerna. Det får inte skilja mer än 5-6 centimeter mellan skyddsräckena då en del barn kan fastna med huvudet i räcket. Det är även lag på hur högt skyddsräcket ska vara

Så hittar du rätt hantverkare för jobbet

Är det i Stockholm som man behöver nya eller renoverade balkonger kan vi rekommendera att gå in på denna länk för att läsa mer om ett erfaret byggföretag som har byggt och renoverat balkonger sedan de senaste 25 åren och har arbetat med detta just i Stockholm vad gäller både balkonger, fasader, innergårdar, montering av klätterställningar och andra arbeten såsom schaktnings- och andra grundarbeten.

Annars kan man googla "fasadrenovering Stockholm" eller "balkong Stockholm" för att hitta ett företag som arbetar med dessa praktiska renoveringar och byggen Lycka till!

28 Aug 2018