Vill du ha tag på en målare kan du leta i Stockholm

Bor du i Stockholm kan du leta efter en målare där. Det kryllar av dem och det finns fler duktiga målare än du kan räkna. Du får all möjlig hjälp som gäller måleri och annat som hör till.

Att ta sig tid att måla kanske de flesta gör, men det tar verkligen tid och det är så mycket att göra innan själva måleriet är igång. Det ska städas och plockas undan. Sedan ska det på tejp på lister och tak. Innan dess är det bra att du går över alla väggar så att det inte sitter några spikar eller skruvar kvar. Om det finns kan du dra ut dem och sedan täta till hålet med fogmassa eller limma dit en bit trä. Har du ett hål i väggen när du målar kommer det att blir tydligt när du lägger på den nya färgen. Då sjunker färgen in i hålet och du kan hålla på att fylla i färg tills du blir galen.

Att blir målare är ett roligt hantverk

För att du ska kunna bli målare och ha det som yrke är det bästa du kan göra att gå ett byggprogram på gymnasiet. Är du för gammal för det kan du gå på komvux, eller så kan du vara lärling på ett måleriföretag. Att vara lärling innebär att du går jämte en erfaren målare och ser hur hen gör. Sedan får du prova själv och öva tills du kan. Läs mer om målare på denna hemsida: https://www.skondalsmaleri.se/

15 Feb 2022