Allt du behöver veta om golvslipning i Stockholm

Det krävs ingen utbildning för att kunna slipa sina egna golv, men det är tungt och dammigt. Anlita gärna proffs om du vill vara säker på att det blir rätt. Gör du det själv kan det bli snett.

Bor du i Stockholm och har ett golv av trä finns det många företag som kan hjälpa dig den dagen du vill ha en golvslipning gjord. Men är det så att du kan slipa det själv, eller är det nödvändigt att anlita en etablerad firma? Hur går det hela egentligen till? Steg för steg kan man klara av en golvslipning själv, men då måste du vara beredd på att det är tungt och dammigt.

Till att börja med måste rummet tömmas på allt som finns och du behöver även säkerställa att dammet inte ryker omkring till omkringliggande rum. Täck för så mycket du kan och se till att du har en speciell ingång till det rummet som ska slipas. Ofta är det bra att hänga för en slags gardin som stänger igen efter att en person går in i rummet. Se till att golvet är ordentligt rengjort. Annars kan det bli så att smutsen slipas ned i golvet. Se till att inga spikar sticker upp någonstans. Slipmaskiner för golvslipning

I de företag som sysslar med att slipa golv har alla hantverkare sina maskiner och all annan utrustning med sig. De virvlar in och sätter fart på slipmaskinen i rödaste rappet. De har inte bara en slipmaskin utan flera. En liten kantslipmaskin behövs för att komma åt i kanterna och den kan även komma in under rör. En stor slipmaskin kör de vant över golvet på just det sätt som behövs. När det gäller fiskbensparkett arbetar de med fördel på diagonalen, men är det rutmönstrat blir det istället på längden.

Golvslipning av ditt trägolv efter konstens alla regler

Du som är händig eller gillar tuffa utmaningar kan kanske tänka dig att göra allt grovjobbet själv. Efter rejält med slit kommer du att belönas med ett vackert golv. Det kan hända att den belöningen gör det mödan värt att själv vara bästa dräng. Börja med att hyra, eller i vilket fall boka en slipmaskin. Den börjar ticka pengar direkt du hämtar ut den så var säker på att du gjort allt i din makt för att kunna sätta igång och slipa direkt du kommer hem. Förberedelser är nämligen A och O i det här läget. Läs mer om golvslipning på denna webbsida: golvsliparnastockholm.nu

10 Sep 2021