Så säkerställer du ett attraktivt hus och en smidig försäljning

Att sälja sitt hus kan vara en spännande tid, men också en utmanande process. För att göra försäljningen så smidig och framgångsrik som möjligt är det viktigt att potentiella köpare ser värdet i din bostad. En överlåtelsebesiktning i förväg kan vara nyckeln till att skapa intresse och höja värdet på din fastighet. I den här artikeln går vi igenom hur en överlåtelsebesiktning kan öka dina chanser till en snabbare och mer lönsam försäljning.

En överlåtelsebesiktning är en noggrann genomgång av husets skick utförd av en certifierad besiktningsman. Syftet med besiktningen är att identifiera eventuella brister och fel på fastigheten, vilket ger både säljare och köpare en klarare bild av dess skick. Genom att genomföra en överlåtelsebesiktning innan du lägger ut ditt hus till försäljning kan du undvika obehagliga överraskningar och tvister med köpare i framtiden.

Förbättrad attraktivitet och pris

En överlåtelsebesiktning ger dig som säljare en möjlighet att visa upp ditt hus i sitt bästa skick. Istället för att köparen måste gissa sig till husets faktiska skick, kan du presentera besiktningsrapporten som ett bevis på att fastigheten är i gott skick. Detta kan öka köparens förtroende för affären och göra dem mer benägna att lägga ett bud. Särskilt i områden som Stockholm, där fastighetsbrist driver upp priserna, kan en överlåtelsebesiktning ge dig en fördel genom att övertyga köpare om att ditt hus är värt det efterfrågade priset.

En grundlig överlåtelsebesiktning minimerar risken för prutning och eventuella konflikter med köparen. Genom att vara transparent med husets skick och eventuella brister kan du undvika att köparen försöker förhandla ner priset baserat på okända fel. Om köparen ändå försöker dra ner priset, har du besiktningsrapporten som ett starkt argument för att stå fast vid ditt begärda pris.

Trygghet för både säljare och köpare

En överlåtelsebesiktning ger inte bara säljaren trygghet utan även köparen. Genom att visa upp en genomförd besiktning visar du som säljare att du har varit ärlig och transparent i processen. Detta bygger förtroende mellan parterna och minskar risken för oväntade problem efter försäljningen. Köparen kan känna sig trygg i att de inte kommer att upptäcka dolda brister efter att affären är avslutad, vilket kan leda till missnöje och ekonomiska påfrestningar.

Säkra en smidigare försäljning med överlåtelsebesiktning

En överlåtelsebesiktning är ett kraftfullt verktyg för att säkerställa en smidig och framgångsrik husförsäljning. Genom att visa upp ditt hus i bästa möjliga skick och vara transparent med eventuella brister, ökar du dina chanser att locka fler intresserade köpare och få ett högre pris. Dessutom minskar du risken för konflikter och obehagliga överraskningar i efterhand, vilket ger både dig som säljare och köparen en tryggare affär.

7 Oct 2023